ATK Speedway kickstarter træningsdage (2020)

ATK Speedway tilbyder træningsdage i sæsonen 2020 for kørere i de mindre maskinklasser med DMU’s landsholdstrænere rundt om i landet.

Første træningsdag i Brovst Speedway Club blev afholdt af Hans Nielsen, hvor der var fokus på god træning og ikke mindst fællesskabet og det sjove ved sporten.

Indsatsen er stor i mange klubber samt hos Speedway-Kids for at promovere sporten lokalt og ved tage ud til bl.a. skoler og markeder. Rekrutteringsindsatsen er vigtig for sportens fremtid, og derfor sagde Hans Nielsen glædeligt ja til at gennemføre ATK-træningsdagen i Brovst Speedway Club:

– Det er et rigtig godt initiativ med de åbne ATK-træningsdage i speedway for små kørere, både for dem, der allerede er kommet i gang med sporten og dem, der prøver første gang. Særligt de små kørere på 50cc skal opleve, at det er sjovt at køre speedway og at man får nogle gode kammerater i sporten. Samtidig er det godt for 85cc kørere at få nogle konkrete træningsråd, da maskinen her kræver mere teknik og mod til at give den gas og blive en god kører, fortæller Hans Nielsen.

Træningsdagen forløb ifølge Hans Nielsen rigtig godt og de unge kommende speedway-stjerner sugede en masse til sig:

– Rammen omkring ATK-træningsdagen her var meget fokuseret, da vi afholdte den over tre timer på en hverdagsaften. Normalt ville man også bruge mere tid på at varme op med forskellige sjove lege, men de små kørere kunne i denne omgang komme hurtigt afsted på maskinerne og få konkrete øvelser og træningsråd med på vejen, fortæller Hans og fortsætter:

– Forældrene kunne læne sig mere tilbage og bare følge med i, hvordan deres drenge og piger forbedre sig på banen. Det er nok også lidt sjovere for børnene, at træningen foregår for dem i fællesskab, mens mor og far holder sig lidt i baggrunden og hjælper med udstyret osv.

Tilpasset træning holder gejsten oppe

Et vigtigt element i ATK-træningen er at træne efter kørernes niveau og alder, så man hele tiden har gode oplevelser med sporten samtidig med at blive udfordret:

– Hvis ikke man har det sjovt og samtidig udvikler sig i sporten, så mister man hurtigt interessen. Særligt i speedway, hvor springet fra 50cc til 85cc kan være ret svært. Og hvis børnene mister interessen, så kan forældrene hurtigt tage dem ud af klubben igen. Derfor er det så vigtigt, at vi uddanner flere ATK-trænere i klubberne, så man kan afholde flere træningsdage og få det bedst mulige træningsmiljø. Det gør det også meget sjovere at være træner, når ens kørertrup uanset alder også har det sjovt, afslutter Hans.

Følg med på dmuatk.dk, hvornår den næste ATK-træningsdag bliver afholdt.

(Artikel fra Motorbladet sep. 2020)