ATK giver flere kræfter

Amager Motocross Klub begyndte for få år siden sin ATK-indsats med målet om at forbedre deres rekruttering.

I dag har arbejdet båret frugt, og klubbens ATK-trænere er blevet en vigtig ressource for fællesskabet og gode træningsmuligheder, der får medlemmerne til at dukke op og blive i klubben.

Fællesskabet er et af de områder, som Amager Motocross Klub (AMcK) målrettet arbejder med for at lokke nye medlemmer til og fastholde dem. Selvom klubbens stærke sammenhold i dag skyldes en række ting, så er der ingen tvivl hos formanden, Mikael Andersen, at ATK har været en vigtig del af fundamentet:

– Vi startede ATK-indsatsen for at sikre, at vores nye kørere kom godt ind i sporten med træning på deres niveau. Det har været vigtigt for os at møde de yngste i børnehøjde og give dem sjove oplevelser, så de ikke kan vente med at komme til næste træning og se kammeraterne igen. Dertil var det vigtigt for os at give vores øvede medlemmer og A-kørere gode rammer for at kunne forbedre sig.

– I dag ser vi, at vores ATK-trænere faktisk er blevet en stor intern ressource, der hjælper os med at udvikle klubben og tage vare på både kørere og forældre. Trænerne vil fx beskæftige sig med de små kørere og forældrene hver for sig, så alle får sporten ind under huden på de rigtige præmisser. Det har været med til at skabe et stort sammenhold i klubben, hvor rigtig mange bliver efter træningen for at være sociale.

Vi hjælper hinanden

Sammenholdet i klubben kan særligt ses i den store hjælpsomhed blandt medlemmerne. Her spiller ATK-principperne også en vigtig rolle med sin grundstruktur, hvor trænerne arbejder ud fra et fælles program samt at medlemmerne kan hjælpe og lære af hinanden:

– Et af vores særlige tiltag er pige-træningerne, hvor vi har opbygget et community blandt vores kvindelige medlemmer. Her er der mindre fokus på ræs, hvor vores trænere eller A-kørere kan være tilstede og gerne deler træningsfifs. Her ser vi, at ATK-principperne kommer ud til flere af vores medlemmer efterhånden som mange deler råd og øvelser med hinanden, fortæller Mikael Andersen og fortsætter:

– Miljøet til pige-træningerne betyder også, at man gerne tager veninderne med i klubhuset og stolt viser frem, hvad motocross går ud på. Så det er altså lykkedes at skabe nogle rammer, hvor man som medlem ikke kun kommer for at køre, men også ønsker at komme i klubben med venner og familie til fælles hygge og aktiviteter. Det er bl.a. det, der gør, at vi får nye medlemmer ind og de bliver i sporten, afslutter Mikael.

(Artikel fra Motorbladet feb. 2020)